Sunday 21 February 2010

Αφροδίτη Αλ Σάλεχ #1

(ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ)


- http://afroditealsalech.blogspot.com/2010/02/blog-post_14.html


Κατερίνα σ-Μ. είπε...

Για όσους, της μιας ή της άλλης πλευράς, χρησιμοποιούν υβριστικούς χαρακτηρισμούς, έγραψε εύστοχα το μπλογκ "Η Τυραννία των Καλών Προθέσεων". Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται παρά για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Σε ό,τι αφορά στην διαγραφή των υβριστικών σχολίων με χυδαίους χαρακτηρισμούς, η απόφαση να διαγράφονται είναι δικαιολογημένη. Άλλωστε, κανείς δεν γνωρίζει αν είναι προβοκατόρικα και αν γράφονται για να εξυπηρετούνται οι σκοποί της πλευράς προς την οποία φαίνεται ότι στρέφονται.

Όμως, κυρία Afrodite Al Salech, το να διαγράφετε σχόλια επειδή κρίνετε ότι δεν είναι "καλοπροαίρετα", δεν διαφέρει σε τίποτα από την άσκηση λογοκρισίας. Πάντα οι λογοκριτές είχαν μια δικαιολογία για την φίμωση της αντίθετης άποψης.

Όσο για την δήλωσή σας ότι "στην ελληνική ιθαγένεια οι αλλοδαποί με μη καθαρό ποινικό μητρώο δεν έχουν θέση στην ελληνική ιθαγένεια", μπορείτε να μου πείτε πώς θα ελέγχεται το ποινικό μητρώο όσων εισήλθαν, εισέρχονται και θα εισέρχονται χωρίς χαρτιά;

Ούτε το όνομά τους δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν οι ελληνικές αρχές, θα ξέρουν και το ποινικό τους μητρώο;



- http://afroditealsalech.blogspot.com/2010/02/vs.html


Κατερίνα σ-Μ. είπε...

Κυρία Afrodite Al Salech,

διαπιστώνοντας ότι έχετε απαντήσει σε μεταγενέστερα σχόλια, σας υπενθυμίζω την ερώτηση που σας υπέβαλα σχετικά με την δήλωσή σας και ευελπιστώ ότι θα μου απαντήσετε.



- ΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ http://afroditealsalech.blogspot.com/2010/02/vs.html

Κατερίνα σ-Μ. είπε...

Κυρία Αφροδίτη Αλ Σάλεχ,

ως συνεργάτης του υφυπουργού Προστασίας Πολίτη που είστε, μας λέτε ποια είναι η άποψη του Υπουργού και του Υφυπουργού για τις αντισυγκεντρώσεις που εσείς χαιρετίζετε; Τις εγκρίνουν; Τις ενθαρρύνουν; Τόσο ως ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί όσο και ως μέλη του ΠαΣοΚ;

Δεν θα σταθώ στις βολικές για σας γενικεύσεις, σε ό,τι αφορά όσους έχουν εκφράσει προβληματισμούς για το νομοσχέδιο, και δεν έχω ΚΑΜΜΙΑ ένσταση στο ότι οι πολίτες οφείλουν να αντιστέκονται στον φασισμό και να ενισχύουν την δημοκρατία. Aλλά πρέπει να μάθετε ότι οι ιδεολογίες δεν επιβάλλονται με αντι-συγκεντρώσεις και τους κινδύνους που αυτές συνεπάγονται. Στην Ελλάδα έχουμε τραγική εμπειρία. Θύμα αντισυγκέντρωσης υπήρξε ο αείμνηστος φιλειρηνιστής και αγωνιστής της αριστεράς Γρηγόρης Λαμπράκης και όταν μετά από 47 χρόνια έρχεται ο λεγόμενος αριστερός χώρος να αντιγράψει τις μεθόδους του παρακράτους, δεν σημειώνουμε καμμία πρόοδο και με τέτοιες μεθόδους δεν σηματοδοτείται καμμία "καινούργια περίοδος για την Ελλάδα" όπως γράφετε.

Αντίθετα, οι αντισυγκεντρώσεις συνιστούν οπισθοδρόμηση και οφείλετε να σταθείτε υπεύθυνα στο θέμα και τις καταδικάζετε αντί να τις χαιρετίζετε.



- ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛ ΣΑΛΕΧ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΟ

@Κατερίνα σ-Μ.

Ξεπερνά τα όρια της γελοιότητας το να με κατηγορείτε για λογοκρισία.

Έχω επιτρέψει, κακώς ενδεχομένως, όλα αυτά τα υβριστικά και χυδαία εναντίων μου και το ξέρετε πολύ καλά.

Δεν είμαι βέβαια υποχρεωμένη να απαντάω μήτε σε υβριστικές μήτε σε ανόητες, μήτε σε προβοκατόρικες ερωτήσεις. Στην τελευταία κατηγορία ανήκει η δική σας ερώτηση.

Τι σημαίνει κυρία μου ότι δεν ξέρουν να γράφουν το όνομά τους; Εσείς που το ξέρετε;

Προσέξτε η έπαρση είναι συνώνυμο της ύβρις (ετσι όπως αποδίδεται στην αρχαία ελληνική πραγματεία)

Επίσης, η αλλοδαπή καταγωγή δεν αποτελεί τεκμήριο ενοχής στην Ελλάδα.

Και λυπάμαι ειλικρινά γιατί εκτός των άλλων είστε και γυναίκα. Και οι γυναίκες ξέρουν απο αποκλεισμούς και διακριτικές συμπεριφορές.



- ΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛ ΣΑΛΕΧ

Κυρία Αφροδίτη Αλ Σάλεχ,

Πού σας έγραψα ότι οι "μετανάστες δεν ξέρουν να γράφουν το όνομά τους;"

Έχετε αδυναμία κατανόησης (σαφέστατου) γραπτού λόγου ή νομίζετε πως μεταφέροντας σε άλλο ποστ την απάντησή σας θα παραπλανήσετε τους αναγνώστες σας;

Eυελπιστώ ότι θα καταλάβετε το λάθος σας, θα ανακαλέσετε όσα μού καταλογίζετε και θα μου ζητήσετε συγγνώμην.

Μέχρι τότε, εγώ θα λυπάμαι πολύ περισσότερο που ως φορολογούμενος πολίτης πληρώνω για μία σύμβουλο υφυπουργού που ή διαστρεβλώνει ή δεν μπορεί να κατανοήσει ούτε μια απλή πρόταση.

Aυτή είναι η ερώτηση που σας έκανα:

Όσο για την δήλωσή σας ότι "στην ελληνική ιθαγένεια οι αλλοδαποί με μη καθαρό ποινικό μητρώο δεν έχουν θέση στην ελληνική ιθαγένεια", μπορείτε να μου πείτε πώς θα ελέγχεται το ποινικό μητρώο όσων εισήλθαν, εισέρχονται και θα εισέρχονται χωρίς χαρτιά; Ούτε το όνομά τους δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν οι ελληνικές αρχές, θα ξέρουν και το ποινικό τους μητρώο;

Αν ακόμα δεν καταλαβαίνετε τι σας έγραψα, ρωτήστε κανέναν μαθητή του δημοτικού.



- ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛ ΣΑΛΕΧ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΟ

@Κατερίνα σ-Μ.

Αγαπητή κυρια, ειλικρινά σταματήστε να στέλνετε σχόλια. Δεν έχω απεριόριστη υπομονή και είμαι υποχρεωμένη να προφυλάξω και τους αναγνώστες τις σελίδας.

Δεν θέλετε να ρωτήσετε, δεν θέλετε να κατανοήσετε, θέλετε απλώς να καταγγείλετε. Είστε απολύτως βεβαία για τις απόψεις σας και είμαι σίγουρη πως ολο και κάποιος λόγος θα υπάρχει. Το τι θέλετε να πείτε έγινε σαφές και η άποψη σας είναι σεβαστή. Απλώς θα σας παρακαλούσα να την μοιραστείτε με άλλους διαδικτυακούς φίλους.

Όλοι εμείς που καταγγέλλετε έχουμε επίσης μεγάλη έγνοια και αγάπη για τη χώρα μας αλλα βλέπουμε κάπως πιο μακριά απο εσας. Κάποτε θα καταλάβετε. Να είστε καλά.

ΥΣ. Λυπάμαι αλλά δεν θα αναρτήσω άλλο σχόλιο σας. Σας ευχαριστώ.



- ΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛ ΣΑΛΕΧ

Κυρία Αφροδίτη Αλ Σάλεχ,

δεν βρίσκετε παράξενο που "επιτρέπετε όλα αυτά τα υβριστικά και χυδαία εναντίον σας σχόλια" και κόβετε τα κόσμια δικά μου σχόλια;

Κυρία μου, το να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας δεν είναι αδυναμία, είναι γενναιότητα και σοφία.

Εξακολουθείτε να αρνείστε το δικό σας λάθος, εξακολουθώ να επιμένω να ζητήσετε συγγνώμην τόσο από εμένα όσο και από τους αναγνώστες σας, τους οποίους παραπλανείτε απαντώντας προσβλητικά σε πράγματα που ΔΕΝ σας έγραψα και λογοκρίνοντας τα σχόλιά μου που το αποδεικνύουν.

Σχόλια, θα εξακολουθήσω να γράφω όταν και όπου κρίνω. Εσείς μπορείτε να τα λογοκρίνετε με διάφορες προφάσεις.

Αλλά μην μένετε με την εντύπωση ότι με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να φιμώσετε όσους γράφουν με ευπρέπεια μη αρεστές σ' εσάς απόψεις τους.

Ο πολιτικός χώρος που βρίσκεστε τώρα, και που συμβαίνει να είναι και ο δικός μου από πολλά χρόνια, δεν εγκρίνει την λογοκρισία. Ρωτήστε να μάθετε, αν δεν το γνωρίζετε, και προσπαθήστε να εναρμονισθείτε με την πολιτική του ΠαΣοΚ σ' αυτό το σοβαρό ζήτημα. Αν δεν το πράξετε, προσφέρετε στο ΠαΣοΚ κάκιστη υπηρεσία διότι δυσφημίζεται όταν έχει συμβούλους που λογοκρίνουν επειδή έχουν αδυναμία να δώσουν απαντήσεις σε εύλογες απορίες πολιτών.

1 comment:

  1. Ευχαριστώ για την δημοσίευση.

    Να συμπληρώσω ότι στο δεύτερο αδημοσίευτο σχόλιό μου στο μπλογκ της κυρίας Σάλεχ, ακολούθησα - στο ηπιότερο - το ύφος της μπλόγκερ.

    ReplyDelete